Volkswagen Polo: Nyinnpakket folkevogn

I snart 30 år har Polo vært blant de mest populære småbiler i Norge, etter hvert med tøff konkurranse fra Toyota Yaris og Peugeot 206. Nå vil Volkswagen ha modellen sin helt til topps på statistikken igjen.

Publisert Sist oppdatert
PoloPolo

Polo
Polo

Først publisert i BIL 7/8-2005.

Selv om det ikke er snakk om en helt ny modell, har bilen fått en betydelig ansiktsløftning som inkluderer ny V-formet front i tråd med andre nye modeller fra Wolfsburg, nye lykter foran og bak og sideblinklys integrert i speilhusene. Panser og bakrute er også endret, førstnevnte for å gi en mer vennlig utforming i tilfelle man skulle ramme en fotgjenger, bakruta mest av kosmetiske årsaker. Og kosmetiske detaljer skal man ikke kimse av, VW innrømmer at ansiktsløftet kom tidligere enn først forventet, “for ikke alle var like begeistret for dagens Polo med to doble, runde lykter”.

Selv om nye Polo er en utpreget bybil med kompakte mål, egner den seg også for lengre turer i norsk motorveihastighet. Støydempingen er bra og man konverserer normalt i maks tillatt norsk hastighet. Førerplassen er behagelig med fireveis justering av rattet, og seter som gir brukbar støtte. Rattet er nytt og tykt, og en del smarte oppbevaringsrom er kommet på plass, for øvrig er interiøret velkjent for de som har en 2002-modell eller nyere av Polo.

Som sin forgjenger leveres nye Polo med tre eller fem dører, og de fleste velger å betale snaue tre tusen kroner ekstra for mer bekvem adkomst til baksetet. Motoralternativene er syv, fra de minste 1,2-literne med henholdsvis 54 og 64 hester til 1,4-literne med 75, 86 eller 101 hk. De minste er tresylindrede mens 1,4-literne har fire stempler. Tresylindrede er også de to nye dieselalternativene, begge 1,4-litere med henholdsvis 69 og 80 hk.

Utstyrsnivåene heter Trendline, Trendline Extra, Comfortline og Sportline – Trendline leveres kun med minste motor og er ribbet med hensyn til utstyr. Stat og kommune er ventet å bli største avtager av denne, som typisk hjemmehjelpsbil. Velger du en Comfortline 1.2-64 hk får du imidlertid en bil som dekker de flestes behov med hensyn til komfort og sikkerhet – inkludert radio/CD-spiller med fire høyttalere, regulerbare seter og ratt, ABS og ESP. Det meste du måtte ønske av ekstrautstyr er tilgjengelig, for tilbehørsprogrammet til nye Polo er større enn noensinne, det være seg skinninteriør, navigasjon eller klimaanlegg.

Den norske importøren har som mål å selge 2200 Polo inneværende år – en økning på 15 prosent fra fjorårets total. Neste år skal volumet øke ytterligere, ikke minst takket være en konkurrent som fornyes og blir
større – og dermed blir Yaris dyrere.

VW Polo 1.2 Trendline:
Motor: 3-sylindret rekkemotor. 1198 ccm. 40 kW (54 hk) v/4750 o/min. 108 Nm v/3000 o/min.
Mål og vekt: LxBxH: 392 x 165 x 147 cm. Akselavstand: 246,5 cm. Egenvekt m/fører: 980 kg. Tillatt totalvekt: 1500 kg.
Dekk: 165/70 R14.
Bagasjerom: 270 liter (VDA).
Tankvolum: 45 liter.
Aks. 0 - 100 km/t: 17,5 sek
Toppfart: 152 km/t
Forbruk blandet kjøring: 0,58 l/mil
CO2-utslipp: 139 g/km
Alle data basert på 3-dørs modell. Se www.bilnorge.no for komplett oversikt.

Powered by Labrador CMS