Volvo S60
Datamanipulasjon: Carparazzi©
Volvo S60
Foto: Carparazzi©
Volvo S60
Foto: Carparazzi©
Volvo S60
Foto: Carparazzi©
Volvo S60
Foto: Carparazzi©
Volvo S60
Foto: Carparazzi©

Ny Volvo S60 på test

De som hadde forventet å finne en ny Volvo S60 på IAA i Frankfurt, ble nok skuffet. Men tidlig neste år vil den mellomstore Volvo-modellen vises i all sin offentlighet.

Publisert Sist oppdatert

Selv om bilen på bildene er godt innpakket, tyder mye på at produksjonsutgaven blir svært lik på konseptbilen vi møtte i Detroit i fjor.

SE: Masse bilder av S60 Concept

De spesielle sidedørene bak er ikke overraskende erstattet med konvensjonelle dører, men de myke coupé-linjene er fortsatt intakte. Det samme gjelder den myke, moderne fronten som skiller seg markant ut fra dagens noe gammelmodige modell.

Downsizing

Nye S60 vil blant annet bli tilbudt med en nyutviklet 1,6-liters direkteinnsprøytet turbomotor og en dobbel clutch gearkasse. På tross av ytelser på rundt 160 hk, er den kompakte motoren såpass nøysom at den skal klare seg med rundt halvliteren på mila.

I tillegg kommer et godt utvalg av bensin- og dieselmotorer, inklusiv såkalte DRIVe-utgaver.

Volvo vil også utstyre S60 med ny teknologi på sikkerhetsfronten, inkludert kollisjonsvarsling og et system som oppdager fotgjengere i mørket.

Detroit-utstillingen i januar eller Genève i mars er sannsynlige arenaer for verdenslanseringen, og de første bilene bør være på veien innen sommeren 2010.

Powered by Labrador CMS