Subaru Legacy: Sedate sedaner - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
24 bilder i galleri
Sedate sedaner
BILTEST: Disse duellantene har fire fellesnevnere: Sedaner, sterke bensinmotorer, firehjulsdrift og CVT-girkasse. Klarer nykommeren fra Suzuki å tukte den veletablerte Subaruen?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Sedaner i familiebilklassen er vanligvis ikke publikumsfavorittene her hjemme, det er stasjonsvognene som dominerer.
 
Når nykommeren Suzuki Kizashi bare finnes som sedan med 2,4-liters bensinmotor, måtte vi derfor tenke litt utenfor de faste rammene for å finne en passende motkandidat.
 
Subaru Legacy 2.5i sedan er ikke en bilmodell som den norske importøren har markeds-ført aktivt, men den finnes i prislisten. Dessuten er det 10-15 forhandlere som har hatt bilen i sine lokaler siden lanseringen i oktober i fjor.
 
Utvendig design er ikke vesensforskjellig, noe som understrekes av at bilene har tilnærmet samme farge.
 
Begge er «tøffe i trynet», med dynamiske linjer, og fronten og grillen har sine klare merke-særtrekk.
 
Bakparten er noe mer sportslig på Kizashi enn på den mer sedate Legacy, spesielt på grunn av førstnevntes antydning av en spoiler på bagasjelokket og med to tre-kantede eksosrør.
 
Skiller på plass
 
Sett fra førersetet er det forbausende lik sittestilling og sittekomfort i de to bilene. Høyrebenet finner god sidestøtte mot midtkonsollen, samtidig som venstrefoten parkeres på en bred, god fothviler.
 
Begge førersetene har dessuten korsryggstøtte. Setene i Legacy er i mykeste laget for de to staute testførerne, men sittestillingen kan optimaliseres takket være vinkelregulering av sitteputen. Kizashi har ikke slik vinkelregulering, bare opp og ned på førersetet.
 
Kizashi er en mindre bil enn Legacy, nærmere bestemt 8 cm på lengden og 5 cm på akselavstanden. Dette gir seg naturlig nok utslag i både bakseteplass og bagasjevolum.
 
Benplassen bak skiller 3,5 cm i favør Legacy, og det er nok til at det er akseptabel plass for tre voksne i baksetet.
 
Bagasjerommet er 25 liter mindre i Kizashi, men til gjengjeld er bakseteryggen delt og kan legges ned, altså er den mer fleksibel. Legacy har fast bakseterygg, men med luke for ski eller andre lange gjenstander.
 
Takhøyden er ikke overvettes imponerende verken foran eller bak, spesielt ikke i Kizashi, men den må vurderes i lys av at begge bilene har takluke.
 
LES VIDERE:
 
 
 
 
 
 

Først publisert i Bil nr 8/9-2010.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: