Skoda : Skoda viser el-fremtid - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Skoda viser el-fremtid
Skoda har lovet en ny konseptbil på Genève-utstillingen. Her er de første skissene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Skoda Vision iV kaller de denne, og jeg vet ikke hvilket nummer i rekken vi har kommet til nå. Det må være minst en håndfull konsepter bare de siste par årene. Eller kanskje det er den fjerde slik navnet indikerer?

Vi vet jo også at Skoda skal vise en produksjonsmodell i Genève, og den så lovende ut da vi fikk de første skissene, men virker langt fra like lovende ut fra spionbildene som vi presenterte sist uke

Vi får holde optimistismen oppe i noen uker til. Fjorårets konsept var jo en lekkerbisken

Men Vision iV er altså en forløper på en bil som ligger lenger frem i tid, og den blir første Skoda som skal bygges på VW-gruppens nye, dedikerte elbilplattform, MEB.

Skoda omtaler Vision iV som en eldrevet, firedørs crossover coupé. Konseptet er utstyrt med 22-tommers felger som fyller de markante hjulbuene maksimalt. Videre har den skjulte dørhåndtak – det er sånne elementer designerne får lov å leke seg med på konsepter.

Vi ser også at sidespeilene er erstattet av videokameraer, og det er jo noe som nå har dukket opp på de første produksjonsbiler – Audi og Lexus hevder vel begge å være først ute med en slik løsning.

En markant grill med vertikale ribber, en horisontal LED-stripe og store luftinntak skal understreke bilens sportslige egenskaper.

Skoda starter elektrifiseringen i 2019 med en plug-in hybrid utgave av Superb samt en batteri-elektrisk versjon av Citigo – Skodas Up. I 2020 følger den første bilen basert på MEB-plattformen, og det er denne vi får en forsmak på gjennom Vision iV.

Den tsjekkiske produsenten forteller at de skal investere to milliarder euro i alternative drivlinjer og nye mobilitetsløsninger de neste fire årene, og at de innen 2022 skal ha mer enn ti elektrifiserte biler på markedet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: