BMW X3: To mot en - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
To mot en
BILTEST: Porsche Macan kjører uforskammet bra, og det kan kanskje virke som feig match å sette den opp mot nylig ansiktsløftede BMW X3. Men bildet er mer nyansert enn det kan se ut som.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 8/9-2014.

For å ta det første først: Ja, det er en Porsche-SUV det er snakk om. Og ja, den har dieselmotor. Elefanten i rommet er herved geleidet mot første (og største) utgangsdør. Men man skal ikke undervurdere Macan.

Porsches siste tilskudd på modellstammen er nemlig ikke noe halvhjertet forsøk. En SUV med 911-gener høres kanskje for godt ut til å være sant, men faktum er at dette er det nærmeste SUV-verden har kommet en faktisk sportsbil.

Porsche har god erfaring med store SUV-er. Det er faktisk tolv år siden Cayenne først kom på markedet. Men uansett hvor god den har vært, er den fortsatt en bil med høyt tyngdepunkt og stort fotavtrykk.

Og da smetter Macan inn som kompromisset mellom stor-SUV-en og sportsbilen. Den ene i familien vil ha praktisk familiebil, den andre en sprek sportsbil – da er det ikke umulig at begge kan enes om Macan.

For så godt kjører den. De som er vant med SUV-er vil få hakeslepp av veigrepet og kjøreegenskapene til Macan. De som er vant med 911 vil nok kanskje få sine SUV-fordommer knust.

Macan skal være to biler i én.

Diesel er diesel
Men la det samtidig være klinkende klart at dette ikke er motoren for sportslig lyst og glede. Visst er det en god dieselmotor. 211-hesteren er en nedtrimmet «Norges-utgave» av 3-literen vi kjenner fra andre Porsche- og Audi-modeller. Seks sylindre gir en myk tomgangsopplevelse, og samtidig et avdempet lydbilde med lite dieselpreg. Fartsressursene er det lite å si på.

Men turtelleren har rødmerking på diesel-sedvanlige 4.500 omdreininger, og med automatgirkassen i manuell modus merkes det fort når turtallet når maksgrensa. Da stopper draget helt opp, og man havner i et slags mellomgirs-vakuum før neste trinn klikker inn.

Da er det greit å vite at girkassa er en fryd i automatmodus. To clutcher og snedig programvare gjør at den er flink til å forutse neste gir – enten man skal ned eller opp. De fleste girkasser i dag girer raskt opp, det er på nedgiring man merker den store forskjellen. Her utmerker Porsche seg positivt.


LES VIDERE:
- Del 2
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Porsche Macan
- Testvurdering og poeng BMW X3

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: