Audi S4: Her er nye Audi S4 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
34 bilder i galleri
Her er nye Audi S4
Nye Audi A4 kommer snart til Norge, men i Frankfurt viser Audi modellen som appellerer til de mer entusiastiske av oss.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Audi S4 er kjent for en nærmest perfekt kombinasjon av sport og komfort. Les vår omtale av forrige generasjon her

Utseendet er så diskret forskjellig fra volummodellene at naboen din, om han ikke er spesielt bilinteressert, vil oppfatte at du kjører en fornuftig A4. Selv er du fullstendig klar over at du har massive krefter til disposisjon, uten å ofre det minste av komfort.

Under panseret i nye S4 sitter en nyutviklet 3-liters V6 med direkteinnsprøyting og turbo.

Den har en effekt på 354 hestekrefter (+ 21 hk) og et dreiemoment på 500 Newtonmeter i hele området mellom 1300 og 4500 omdreininger. På dagens må du opp i 2900 o/min for å hente ut 440 Nm.

Kjapp og effektiv
Audi lover null til hundre på 4,7 sekunder (ned fra 5,0) og en toppfart som er elektronisk begrenset til 250 km/t. Selv om ytelsene er forbedret, er forbruket redusert til et snitt på 0,74 l/mil (fra 0,77), tilsvarende et CO2-utslipp på 170 g/km.

Da forrige generasjon var ny i 2008, hadde den et forbruk på 0,97 l/mil, tilsvarende 225 g/km. Det var en forbedring på 27 % sammenlignet med forgjengeren med normalt pustende V8. En facelift med oppgradering i 2011 gjorde altså underverker.

En bidragsyter til lavere utslipp er den nye 8-trinns tiptronic automatkassen som er vesentlig mer effektiv enn 7-trinns kassen den erstatter og som blant annet benytter frihjul for å spare drivstoff når man cruiser uanstrengt.

Quattro
Quattro er en selvfølge på alle S-modeller. Under vanlig kjøring kanaliseres 60 prosent av kreftene til bakhjulene og 40 prosent til fronten. Ved behov kan inntil 70 % sendes til forhjulene og inntil 85 % til bakvognen.

S4 kan mot pristillegg leveres med sport-diff som aktivt fordeler effekten mellom bakhjulene. Den kan også leveres med hastighetsvariabel dynamisk styring.

Standard sportschassis senker S4 med 23 mm sammenlignet med en A4. Det samme gjelder om du velger understell med aktive dempere. Med Audi Drive Select som er standard, kan du selv påvirke motor, styring, girskift og demping i flere nivåer.

(saken fortsetter)

Diskret detaljer
Standard hjulutrustning på S4 er 18-tommere med 245/40 dekk, men den kan også leveres med 19-tommere. Bremsene er selvsagt tilpasset bilens ytelser.

Eksteriørt har S4 en unik grill med horisontale linjer som fremhever bredden på bilen. Speilhusene er i alu-look.

På koffertlokk eller bakluke (avhengig av karosseri) sitter diskret spoilere som påvirker aerodynamikken, mens bakfangeren preges av diffuser og fire separate enderør samt en stripe med bikube-mønster.

Større og slankere
Vektreduserende tiltak har medført en vektreduksjon på 75 kg fra forgjengeren, trass i økte dimensjoner. En A4 sedan veier 1630 kg mens stasjonsvognen veier 1675 kg. Bagasjerommet har en kapasitet på 480 liter i sedanen og 505 til 1510 liter i Avant.

Audi har jobbet hardt for å dempe irriterende støy i kabinen. S sportsseter kledd i nappa og Alcantara søker for god komfort samtidig som de har variable sidestøtter som kan tilpasses forskjellige kropper og kjørestiler. Integrerte hodestøtter og massasje er også standard.

Sort er den dominerende fargetonen i interiøret, piffet opp med detaljer i børstet aluminium. S4 kan leveres med Audis virtuelle cockpit der en 12,3-tommers skjerm erstatter konvensjonelle instrumentklokker. Denne ble først introdsert i Audi TT, men har siden funnet veien til flere av konsernets modeller, blant annet nye Passat.

Ned i pris?
Selvsagt er alt du måtte ønske av komfort- og sikkerhetsutstyr tilgjengelig, enten som standard- eller tilleggsutstyr. LED hovedlys er standard, men mot tillegg kan du få de mer avanserte Matrix-LED-lysene som automatisk tar hensyn til omgivelsene.

Den utgående S4 koster kr 1.045.400 som sedan og 1.068.900 som Avant. Med lavere vekt og snillere utslipp kan nykommeren kanskje snike seg under millionen?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: