Audi Q5: Større og mer teknisk avansert Audi-SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
33 bilder i galleri
Større og mer teknisk avansert Audi-SUV
Audi lanserer andre generasjon Q5 åtte år etter at originalen kom på markedet. Bilen er på plass i Norge tidlig 2017.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Designmessig ligner nye Q5 nå mer på storebror Q7, og den deler også plattform med denne – noe som betyr vektreduksjon på nærmere 100 kg på tross av at bilen har vokst. Det skyldes utstrakt bruk av aluminium og høyfast stål i konstruksjonen.

Med en lengde på 4,66 meter, en bredde på 1,89 og en høyde på 1,66 meter er den 4 cm lengre, 1 cm høyere og like bred som forgjengeren. Akselavstanden er økt med 2 cm til 282 cm.

Ifølge Audi er innvendig plass bedre, baksetene er delt i tre og det er mulig å få Q5 levert med justerbare bakseter. Avhengig av setenes posisjon har bagasjerommet en kapasitet på 550 til 610 liter. Dette øker til 1550 liter når baksetene felles ned.

Hitech
Blant teknologiske nyvinninger er det mulig å utstyre Q5 med Virtual Cockpit, Audis avanserte instrumentpanel som består av en 12,3-tommers skjerm i stedet for tradisjonelle instrumenter først innført i TT

Moderne førerassistentsystemer gjør at Audi Q5 tar et videre steg videre med hensyn til autonome muligheter. Systemene leveres i tre pakker med betegnelse Tour, City og Parking.

Adapativ cruisekontroll med køassistent gjør bilen delvis selvkjørende i saktegående trafikk. Active Lane Assist holder bilen i riktig fil og avstandsvarslingen sier ifra når du kommer for nær forankjørende. Pre-sence City er standardutstyr i alle Q5-modeller.

(saken fortsetter)

Tre motorer
I Norge skal nye Q5 tilbys med tre alternative 2-liters motorer, to for diesel og en for bensin. Dieselmotorene yter henholdsvis 163 og 190 hestekrefter mens bensinmotoren har 252 hk. Senere kommer en 3,0 TDI med 286 hk / 620 Nm.

Dieselmotorene kan kombineres med Quattro med Ultra-teknologi som kutter drift på bakakselen når denne ikke trengs for å spare drivstoff.

Audi nevner ikke noe om hybridutgave, men vi kan regne med at den kommer en ladbar Q5 e-tron innen overskuelig fremtid.

Priser blir klare til salgsstart i november, og de første bilene kommer til Norge i begynnelsen av 2017.

Hittil i år er det ifølge OFV registrert 566 nye Q5, noe som gjør den til tredje mest solgte Audi-modell etter A3 og A4. Nærmeste konkurrenter er Mercedes GLC som kom ny i fjor og BMW X3 med henholdsvis 904 og 762 registreringer i samme periode. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: