Lamborghini utdatert : Huracan knuser 918 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Huracan knuser 918
Lamborghini har vært på Nürburgring med en Huracan Performante. Dermed er Porsche 918 blitt skikkelig historie.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Porsche, ja hele Volkswagen-organisasjonen gjorde stort vesen av 918 da den debuterte på Frankfurt-utstillingen i september 2013. Først fikk vi bilen, så fikk vi rekorden.

Den hadde nettopp gjort Ringen på 6.57, fantastisk tid for en gateklar produksjonsbil – uansett hvor «super» den var.

Nesten rart at rekorden har fått stått så lenge syns jeg – selv om den egentlig ikke ble knust i går, men sent på fjoråret. Lamborghini har bare holdt kjeft om den, frem mot bilens lanseringsdag i Genève.

Jeg hadde ikke klart å la være med å fortelle at jeg hadde slått Porschen med 4 sekunder, for det er mye! 6.52 er den nye tiden på.

Andre gang, forresten, at Lamborghini har kommet under 7 minutter. Forrige gang var med en 740-hesters Aventador SV, og dette gleder jeg meg til: her vil vi antakelig få lært litt om hva fremskritt er.

For selv om ikke Lamborghini har sluppet noen tekniske data på rekordbilen ennå er det ingen som tror at den er i nærheten av 700 hester. 650, kanskje under, er mer sannsynlig. Og da begynner vi virkelig å snakke.

Lett vekt, kjøreegenskaper og dynamikk, kanskje elektronisk hjelp? Aktiv aero? Og helt sikkert mye bedre dekk. Med andre ord: vi kommer til å få en ny leksjon i at hestekrefter er ikke alt. (Porschen disponerte jo i nærheten av 900!)

(saken fortsetter)

Jeg gleder meg til å høre mer om akkurat denne. Kanskje Marco Mapelli også er i Geneve og kan fortelle litt om hvordan det var denne gangen. Han er en av de faste testførerne hos Lamborghini, og det var han som tok Aventadoren til under 7 i 2015 også.

Men oppi det hele må vi jo huske at en Radical med skilt (selv om man må jo kunne kalle den en marginal gatebil) har kjørt på 6.48. Og den bruker en Hayabusa-motor med sprint-trim på litt over 450 hk.

Som sagt. Hestekrefter er ikke alt. Ikke kubikk heller.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: