Lamborghini utdatert : Her kommer Lamborghinis SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
20 bilder i galleri
Her kommer Lamborghinis SUV
SPIONBILDER: Hittil har Lamborghini vært flinke til å utvikle Urus i skjul, men når den skal testes på verdens tøffeste racerbane, er det umulig å unngå paparazzis.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Det er over fem år siden Lamborghini viste frem sin konsept-SUV på bilutstillingen i Beijing, så de som tente på ideen den gang har nok for lengst kjøpt seg noe annet.

Men her er en bil i produksjonsdrakt knipset på og ved Nürburgring hvor den har fått bryne seg på verdens tøffeste racerbane. IN-skiltene indikerer at bilen hører hjemme i Ingolstadt, Audis hjemby, og Lamborghini sorterer under Audi i hierarkiet, så det er naturlig.

Stolte tradisjoner
Med en okse på panseret er det liten tvil om at bilen får egenskaper som er bedre tilpasset asfalt enn røft terreng. Men Lamborghini har lovet at den også skal mestre terreng gjennom ulike programmer som regulerer fjæring/demping samt kraftfordeling mellom aksler/hjul.

Betegnelsen Urus er utledet fra «urokse», og bilen skal bygges på VW-gruppens MLB-plattform som danner grunnlag for Audi Q7 og Bentley Bentayga, samt neste generasjon Cayenne og Touareg

Bensin og hybrid
Under panseret vil Lamborghini legge VW-gruppens 4,0-liters twin turbo V8, som forventes å få en effekt på rundt 650 hestekrefter i Urus-utgaven.

Trolig dropper de diesel, siden det er lite etterspørsel etter det i viktige luksusbilmarkeder som Kina, Midtøsten, Russland og USA.

Men et ladbart alternativ med kombinasjonen bensin- og elmotor, ligger nok i kortene. Porsche har jo allerede utviklet et slikt alternativ i Panamera Turbo S E-hybrid, klart for bruk i Urus og neste generasjon Cayenne.

Den såkalte pre-produksjonen av Urus er i gang, men kunder som bestiller en bil må vente tålmodig til andre halvår 2018 før de får den utlevert.

Lamborghini forventer å selge rundt 3500 Uris i året. Synes du det høres beskjedent ut? Det tilsvarer omtrent deres totalvolum i dag.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: