Peugeot 508: Nytt flaggskip fra Peugeot - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
47 bilder i galleri
Nytt flaggskip fra Peugeot
Det skal bli spennende å møte den flunkende nye Peugeot 508 i Genève. Dette er noe av det mest motstrøms som har dukket opp de siste årene, men Peugeot viser jo stadig at det vet hva de gjør.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Vi kan trygt slå fast at limousiner i D-segmentet ikke er den hotteste greia i lekegrinden akkurat nå. Den gamle fra 2011 er vel selv det beste beviset på det. Ifølge JATO solgte den 37.000 i Europa i 2016 og bare 23.000 i fjor.

En flunkende ny bil som presenteres med fire diesel-alternativer, men i bare to bensinversjoner, er heller ikke akkurat main stream for tiden.

At de også gjør alt de kan for å trekke referanser til tysk, tyder på at enten er de ekstremt offensive, eller så føler de at må leke litt tøffe i trynet.

De viser for eksempel til «Aktion für Gesunder Rücken» når de snakker om setene sine, og etter at Pascal Delabarre, prosjektsjefen for denne nye modellen, har gitt en lang orientering om noe av der de har bygget inn i den nye 508, avslutter han med – underlig formulert – «Absolutely all these features can be found, for example, on an Audi A5 Sportsback»

Behøver jeg, som Peugeot-interessert, å vite slikt?

Men la oss ta det fra bunnen.

Peugeot gjør igjen et forsøk på å finne veien tilbake til overklassesegmentet. Det gjør de med en bil bygget på den nye EMP2-plattformen som gjør det hele litt lettere (70 kg magrere) og litt kortere (8 cm) enn dagens 508, og som gir en marginalt kortere akselavstand. Med andre ord: kortere overheng i alle retninger. Og en tydelig ny profil på det hele. 

Her har eksteriørdesignerne, med Giovanni Rizzo i spissen, nærmet seg firedørs coupé-linjene i veldig sterk grad. Rammeløse vinduer er med på å styrke det inntrykket. (Rizzo har du møtt her før, han har gjort en rekke morsomme ting for Peugeot tidligere).

Om denne blir like gispende vakker som Kias Stinger kan jeg ikke si ut fra bare bildene, men det ser lovende ut.

Interiøret er en utvidet utgave av Peugeots i-Cockpit, og målene der inne ser ganske generøse ut her og der. Også her sammenlignes forresten med Audi A5 Sportback – det er tydelig hvor de har lagt listen.

Motortilbudet er omfattende med ytelser fra 130 til 225 hk og en 8-trinns automat er eneste muligheten – bortsett fra for den enkleste innstegsmodellen.

Noe utslipp etter WLTP-prosedyren er foreløpig ikke oppgitt.

Men listen over assistent-, komfort- og oppkoblings-argumenter er milelang, det er åpenbart et mål at den kundegruppen de jakter på her, ikke skal lete forgjeves etter noe de allerede har sett i en tysk bil.

Bortsett, kanskje, fra plug-in hybrid drivlinje. Det vil ikke dukke opp før høsten 2019.

Ved Genève-tider, om et par uker, vet vi vel også litt mer om de norske planene for den nye modellen. Den utgående solgte så vidt over 100 eksemplarer i Norge i fjor – ned fra nesten 300 året før. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: