Lada Niva: Lada med forsmak på ny Niva - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
71 bilder i galleri
Lada med forsmak på ny Niva
Det er lenge siden vi ble lovet en ny Niva. I Moskva er nå konsept-versjonen avduket.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke bare Renaults nye Arkana som ble avduket på Moskva-utstillingen, nei. Russerne – de virkelige – ville også bidra med sitt, og Lada, du blir ikke stort russiskere enn det, kom opp med en visjon.

Lada 4x4 Vision het den nemlig, og Niva ble ikke nevnt med et ord. Men det er åpenbart, som designsjefen Steve Mattin sa i sin innledning, at her har man tenkt både på røff natur og den kanskje enda røffere urbane jungelen.

Men spør du meg er dette elendig timing.

Faste brukere av BilNorge vil muligens huske at jeg nyforelsket meg i Niva da jeg var og besøkte en fremtids-Mazda-forestilling i fjor. 

Lang historie.

Og etter det er det faktisk blitt en Niva-opplevelse eller tre i bil-livet mitt igjen

Jeg er heller ikke den eneste, viser det seg. Siste utgave av Auto Bild hadde en mange siders fotoreportasje om hvordan Niva igjen var i ferd med å bli den kuleste brakka i by’n.

Da skal de ikke komme fra Tolyatti med en visjon og tro at den kan ta plassen til den gamle.

Men det er kanskje ikke det den er ment som heller. Sannsynligvis er dette nye et moderne kjøretøy som skal appellere til de av dagens SUV-kjøpere som kunne tenke seg enda litt bakkeklaring og noen flere lave gir.

(artikkelen fortsetter)

Du ser på fronten at denne tilhører familien, men jeg vet ikke om forsøk på beskyttelsesplate under bilen og litt profilering rundt hjulene er nok til å overbevise optisk om at dette er like kompromissløst som gamle Niva.

Og jeg syns vel i hvert fall ikke at 21-tommerne ser ut som de vil føle seg hjemme i søla, langt inne i granskauen.

Derimot ser den helt brukbar ut som en softroader. Den ser ut som en av skikkelige, bolete utkasterne foran en fancy klubb i en storby – mye mer enn som en som skal ut og løpe orientering hele søndagen.

Helt i orden for meg, da tar den ikke oppmerksomheten bort fra Nivaen heller.

Alt dette for å fortelle at egentlig har jeg ikke noe å fortelle. Det eneste jeg egentlig vet om bilen er at den måler 420 cm og at den har et automatgir med reduksjonsutveksling når du trenger det. Men motor og andre mekaniske spesifikasjoner – ingen peiling.

Men sannsynligvis er dette en indikasjon på at de tar segmentet seriøst igjen. Det er vel halvannet år nå, siden AvtoVaz-sjefen, Nicolas Maure, lovte tyske Capital at de skulle komme med en ny generasjon av den klassiske off-roaderen.

Dette er kanskje første smakebit. 

Men mens dere venter tror jeg det er smart å kjøpe den, dersom du kommer over en av de opprinnelige.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: