Peugeot 3008: Peugeots nye ansikt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Peugeots nye ansikt
RENDERING: Snart innleder Peugeot en helt ny epoke med hensyn til design. Heretter skal bilene fremstå som myke og vennlige.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Nå tenker du antagelig at dette ser ut som en ny elbil, men nei, dette er en ansiktsløftet Peugeot 3008. Og du kan være trygg på at storebror 5008 får en tilsvarende fremtoning – de to er jo tett beslektet.

Peugeot lanserte en ny modell som er som skapt for Norge i fjor, nemlig en ladbar hybridutgave av 3008.

Ikke bare har 3008 GT Hybrid4 en raus elektrisk rekkevidde på 59 kilometer, den har også, som betegnelsen antyder, både firehjulsdrift og sprek motor. Systemeffekten er på hele 300 hestekrefter og prisen på rundt en halv million kroner

Så hvorfor skal Peugeot fornye en modell som nettopp er kommet med den perfekte drivlinjen for Norge?

Årsaken er selvsagt at bilen som kom ny i 2016 nå er nådd omtrent midtveis i livssyklusen sin. Og da tar man grep for at bilen skal beholde sin popularitet og kan leve noen år til.

Mange av endringene vil være av teknisk karakter og ligge skjult under panseret, men hva alle umiddelbart kan se er nytt, er bilens frontdesign.

Her har Peugeots designere tatt noen dristige grep der hensikten er å tone ned off-road egenskapene for å gi bilen et mykere og vennligere preg.

Vanligvis skifter produsentene ut panser og myke karosserideler foran og bak i tillegg til lykter ved en midtlivs facelift. Her er panseret beholdt, men likevel har Peugeot klart å gi den reviderte 3008 et helt nytt uttrykk.

Man skulle tro den nærmest tette grillen kunne gi bilen puste- og kjølebesvær, men det er godt med åpninger nederst i fronten, samt en leppe som fanger opp luften og fører den inn under panseret.

Ta en titt på konseptbilen Instinct fra 2017, så finner du inspirasjonskilden til den nye frontdesignen – inkludert kjørelysene formet som spisse hvalrosstenner.

Går du til Fractal Concept fra 2015, finner du igjen den lave leppen som leder luft inn under panseret på nye 3008.

Logoen er hentet fra lekre e-Legend Concept som det fremdeles pågår underskriftskampanjer for å få satt i produksjon

Løven er transparent slik at den skjuler radaren som skal brukes av den adaptive cruise-kontrollen, og senere av lidarer for semiautonome egenskaper.

Basisversjonen av 3008 har en 1,2-liters turbo bensinmotor med 130 hk. I Norge selges den som alternativ med 1,5-liters dieselmotor med tilsvarende effekt og pris, og det er trolig disse drivlinjene Peugeot vil pushe i sin streben for lavest mulig flåteutslipp.

Foreløpig har vi ingen indikasjon på at 3008 også kommer som elbil, selv om den ser slik ut, men Peugeot vil nok følge nøye med på hvordan helt nye e-208 og kompakt-SUV-en e-2008 mottas i markedet.

For Norges del vil nok den ladbare hybriden ta en stor del av salget siden den er eneste alternativ for dem som ønsker firehjulsdrift. Andre vil nok nøye seg med forhjulsdrift for å komme vesentlig rimeligere ut av handelen.

Priser og data for dagens 3008 finner du her

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: