Citroën : Skal erstatte særpreget Citroën - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Skal erstatte særpreget Citroën
SPIONBILDER: Det går mot slutten for dagens C4 Cactus, og den blir ikke erstattes med en ny generasjon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Cactus går inn i kategorien «elske-eller-hate-biler», og den har ikke stor nok tilhengerskare til å forsvare at den bygges i en ny generasjon. Citroëns produktsjef gjorde det allerede i fjor sommer klart at modellen synger på siste vers, og at den skal erstattes med noe annet.

Og det er dette «noe annet» vi presenterer de første bildene av her. Selv om den er godt kamuflert mener våre kilder at dette er en SUV Coupé, eller crossover, i segmentet rundt Nissan Juke.

Borte er polstringen på dørene som var så markant da Cactus debuterte tilbake i 2014, men som ble flyttet lavere og tonet betydelig ned i forbindelse med faceliften i 2018, slik at den egentlig ikke hadde noen funksjon lenger. 

Det viste seg nemlig at putene ikke var så slitesterke som Citroën hadde sett for seg. Og de falmet.

Bilen på disse bildene skal bygges på PSA-gruppens CMP-plattform som blant annet benyttes av Peugeots nye 2008, DS3 Crossback og Opel e-Corsa

Arkitekturen er klargjort for ulike drivlinjer, tradisjonelle fossilmotorer, hybrider og rene elbiler som e-2008. Vi kan derfor forvente at Citroën vil benytte de mulighetene plattformen byr på og kanskje tilby sin første egne elbil.

Prototypen på bildene kan godt være en elbil siden den mangler eksosrør. I tillegg er det advarsler på sideruten som forteller at den inneholder et litium-ion-batteri.

Gjennom kamuflasjen ser vi at prototypen har Citroëns moderne front med den spesielle lyktekonfigurasjonen. Legg også merke til felgene som har en detalj vi kjenner fra Cactus – nemlig at de har fire hjulbolter i stedet for de tradisjonelle fem.

Nykommeren skal inn i et tøft segment hvor den møter en rekke utfordrere, så vi får håpe designerne tør å skille seg ut slik Citroën har rik tradisjon for å gjøre gjennom historien. Cactus er jo nettopp et eksempel på noe fargerikt i en ellers grå masse.

Nykommeren forventes å komme på markedet om et års tid som 2021-modell.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: