Rimac endrer alt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
Rimac endrer alt
Rimac skulle vist sin produksjonsbil i Genève i år. Slik ble det ikke, men her er noen av detaljene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Rimac tok 2018-versjonen av Genève med storm med sin C-Two modell, og etter det er denne lille Kroatia-bedriften blitt et sted alle de store bilfabrikkene går når de trenger hjelp til å håndtere mange elektriske hestekrefter.

Vi hadde en ny versjon i fjor, og i år skulle vi hatt den som er i ferd med å bli en produksjonsbil.

Mate Rimac er derimot en djevel på å bruke YouTube – vi har kunnet følge alle hans innfall der – ofte i detaljer som du ikke ville fått fra første benk på din tekniske høyskole en gang.

Nå, foran Genève, gjorde han en 10 minutters film og beskrev alle endringene som ville komme på produksjonsbilen. Det eneste (??) vi ikke har sett ennå er hvordan de endelige lyktene vil se ut og hvordan de er plassert.

(saken fortsetter etter videoen)

Men bilen vi får se på filmen er testbilen som ligner på den vi så i fjor

Han forklarer for eksempel at all elektronikken tok opp mesteparten av plassen i bagasjerommet, men at der har de redusert volumet med 90 % for å frigjøre så mye plass at den virkelig kan kalles en brukbar superbil.

Innvendig blir det primitive rattet erstattet av et meget mer veldesignet instrument, med airbag – og en rekke andre sikkerhetsdetaljer vil også være på plass. Skjermene, som var ren lagervare, og alle de 3d-printede delene blir også byttet ut med noen som passer mye bedre til en superbil til godt over 2 millioner dollar.

Aerodynamikken har vi sett tidligere, den skal endres, det gjelder både luftinntak til drivlinjen og til bremsene bak, og derved skjer det også noe med eksteriøret. Men han lover at de nye lysene foran og bak, men svært intrikate clustere, virkelig vil sette preg på bilen.

Nye hjul, med Bremboer synlige på baksiden, vil også sette sitt preg på den, Pirelli har forresten bygget spesielle dekk for denne. Slik at man kan vise frem under 1,9 til 100 flere ganger uten å måtte skifte dekk hver dag.

Det jeg er spent på er om han vil beholde de falske eksosrørene der bak på produksjonsbilen.

Det jeg også er spent på er hva den skal hete. Sjefen har lovet oss et meget mer fengende navn enn C_Two.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: