Russere inn i Virgin Racing

Det russiske sportsbilselskapet Marussia Motors har kjøpt seg tungt inn i F1-teamet Virgin Racing.

Publisert Sist oppdatert

Så langt har Marussia vært en av sponsorene til Virgin Racing, men går nå inn som eiere av det teamet kaller en ”betydelig aksjepost”.
VI MØTTE MARUSSIA I FRANKFURT I FJOR
Teamsjefen til Virgin, Graeme Lowdon sier avtalen sikrer at teamet nå kan gå inn i en ny fase.

- Marussia Motors har vært en meget verdifull partner for oss gjennom 2010-sesongen, og vi er svært glade for å få dem inn som en viktig aksjeeier i Virgin Racing, og en viktig kraft i teamet fremtid, sier Lowdon.
Han sier at dette betyr at Virgins fremtid er sikret.

Vil markedsføre nye biler
Marussia-sjef Nikolai Fomenko sier planen er å bruke Virgin Racing som en del av han europeiske planer.

- Når vi skal produsere, lansere og markedsføre Marussia B1, B2 og andre konsepter i Europa ønsker vi å ha et F1-team for å vise at det finnes en ny bilprodusent fra Russland med internasjonale ambisjoner, sier Formenko.
Tøft år
Mannen bak Virgin-konsernet, Richard Branson, er også svært fornøyd med de nye eierne.

- Det første året i Formel 1, er alltid tøft, i tillegg startet vi midt i en finansiell krise. Virgin er svært glad for å ha sikret en partner med slike visjoner og en vilje til å utfordre de etablerte, vi ser frem til å jobbe sammen for å flytte teamet fremover på griden.
Virgin har slitt med holdbarheten på sine biler, men har de siste løpene vist stigende form. Både i Korea og Brasil har de holdt samme fart som Lotus, som så langt har vært det raskeste av de nye teamene.

Russere med ambisjoner
Mannen som fronter Marussia, Nikolai Vladimirovich Fomenko, er en kjent musiker, komiker og racerfører som siden slutten av åttitallet har jobbet som programleder på russisk tv.

Han har blant annet vært programleder i den russiske utgaven av ”The Weakest Link”, og siden 2009 også programleder for Top Gear Russia.
Målet for bilproduksjonen er å sette opp forhandlere i London og Monaco i løpet av det kommende året, og at produksjonen skal opp i 10.000 biler i året innen 2014.

Da snakker man ikke bare om supersportsbiler, men også sportslige SUVer som skal konkurrere med biler som Porsche Cayenne.
Våre russiske biljournalistkolleger er imidlertid ikke like optimistiske som Fomenko.
- Det vi har sett, er at de ikke kjører bra, og er for vanskelige å kontrollere. De er rett og slett ikke det man kan kalle superbil, sier Alexandre Pikulyenko.
Han sier at problemet ligger i manglende teknisk kunnskap, og lav standard på den russiske bilindustrien.

- Dessverre, i vårt land er det ikke noe sted du kan lære å bygge en supersportsbil, sier Pikulyenko NDTV.

Se B1 i action her:

Powered by Labrador CMS