Rimac Nevera
Rimac Nevera
Rimac Nevera
Rimac Nevera
Rimac Nevera

Rimac Nevera: Endelig på veien

Første produksjonsbil fra Rimac er endelig på gata.

Publisert Sist oppdatert

Etter fem år med utvikling og testing – inkludert tre generasjoner drivlinje, 18 prototyper og en haug med kollisjonstester er endelig Rimac Nevera godkjent for produksjon.

Faktisk møtte vi Rimac første gang allerede på Frankfurt-utstillingen i 2011, og så vidt jeg husker var "den gamle redaktør" ganske begeistret allerede den gangen.

Nå skal den håndbygges i inntil femti eksemplarer per år og leveres til ventende kunder verden rundt.

Bilen med produksjonsnummer #000 debuterte nylig på Goodwood, utført i Callisto Green med Sand Alcantara interiør. Denne skal beholdes av Bugatti Rimac som en demo- og marketing-modell.

Men det tar ikke lang tid før de første kundene får sine biler – flere biler er allerede i produksjon, en prosess som tar fem uker. Rimac har 25 forhandlere spredd rundt i USA, Europa, Midtøsten og Asia.

Rimac forteller at første års produksjon allerede er utsolgt, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet – noe elbilkunder jo er vant til. Totalt skal det etter planen bygges 150 biler – hver av dem skreddersydd og unike.

Nevera er utviklet fra scratch og de aller fleste systemer og komponenter er bygget «på huset». Noe annet var ikke godt nok for å tilfredsstille de strenge kravene Mate Rimac stilte. Blant annet er drivlinjen redesignet tre ganger – hver gang med økt effekt som resultat.

Rimac har også utviklet sin egen batteripakke på 150 kWt som en del av den bærende konstruksjonen.

– I starten på Nevera-reisen gjorde vi tusenvis av virtuelle simuleringer og eksperimenterte med en rekke forskjellige design før vi skapte den første kjørbare prototypen, sier Mate Rimac.

– På den tiden arbeidet rundt 300 personer i selskapet. Når vi nå går i produksjon, har vi femdoblet til 1500 medarbeidere og er godt i gang med vår nye Rimac Campus på 100.000 kvadratmeter.

Du kan høre flere detaljer fra Mate Remac i denne videoen:

Powered by Labrador CMS