Citroën C3, Honda Jazz og Volkswagen Polo

Honda Jazz og Citroën C3 vil gjerne bli store i småbilklassen og det er da naturlig å utfordre godt etablerte VW Polo.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 10 - 2002.

Smågodt

Honda - innovativ når det gjelder teknikk – lanserer en ny småbil, Citroën kjent for innovativ teknikk og design lanserer en ny småbil, Volkswagen viser solide og tradisjonelle løsninger, i en etter manges mening, uspennende men funksjonell småbil - denne testen måtte bare bli spennende.

Vi hadde dessuten tenkt å spe på med Hyundai Getz, koreanernes nye og praktiske småbil, men den var ennå ikke tilgjengelig da vi kjørte vår test. Men vi kommer tilbake til den så snart vi har fått fatt på en.

Det ble likevel ikke så spennende, møtet mellom Honda Jazz, Citroën C3 og VW Polo, hvorfor, jo ganske enkelt fordi de helt store innovative tekniske løsningene glimrer med sitt fravær. Bare Jazz byr på noe nytt i form av ekstremt god plassutnyttelse og en genialt enkelt og praktisk bakseteløsning. I småbilklassen er det ikke rom for de store tekniske sidesprangene. Stor konkurranse og pressede priser sørger for at det er vanskelig å få småbilproduksjonen til å bli lønnsom, det blir derfor ikke plass til de helt store utskeielsene. Noe som preger de to nykommerne og Citroën C3 spesielt.

LES VIDERE:
- Citroën C3
- Honda Jazz
- VW Polo- Konklusjon
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS