Konklusjon og karakterer

Publisert Sist oppdatert

Testen

Med en prisforskjell på 3660 kroner i Fiestas favør er det ikke lett å velge mellom de to. Valget må tas på flere plan.Vi ønsker stabilitetskontroll, god komfort, kvikk og gjerrig motor og rommelig kupé og bagasjerom. Vi får ikke alt i en og samme bil, men når vi skal gjøre et valg ligger Polo best an. Før Fiesta blir vårt valg må Ford rydde plass til venstrefoten slik at det er mulig å kjøre den med vintersko.

Volkwagen Polo 1.4 TDi:
FØRERPLASS = 10
Polos førerplass er gjennomtenkt og godt utstyrt, bare litt lite plass til å strekke ut venstrebenet drar ned inntrykket litt.
PLASS = 8
Polo oppleves som rommelig fra førerplassen, men bakseteplassen er vesentlig mindre enn i Fiesta, og heller ikke bagasjevolumet er på samme nivå.
KOMFORT = 8
Den tresylindrede dieselmotoren går hardt og spesielt ved tomgangskjøring og på lave turtall er støynivået sjenerende. Fjæringskomforten på vår testbil holder heller ikke mål.
KJØREEGENSKAPER = 10
Vår Polo har nydelige og sportslige kjøreegenskaper, takket være blant annet kraftige dekk og sportsunderstell. Stabilitetskontroll er standard og sørger for topp stabilitet.
YTELSER OG FORBRUK = 10
Mest effekt og dreiemoment og en rå kraftutfoldelse preger Polo. Samtidig er den gjerrig når det gjelder dieselforbruket.
PRIS OG UTSTYR = 10
Polo er velutstyrt når det gjelder sikkerhetsutstyr, men matcher ikke Fiesta når det gjelder luksusutstyr som radio/CD-spiller, sentrallås og elektriske vindusheiser.

Ford Fiesta 1.4 TDCi:
FØRERPLASS = 8
Du sitter godt i Fiesta og hele førerplassen er praktisk når det gjelder plassering av hendler og brytere, men plassen til venstrefoten er for liten.
PLASS = 10
Den gir ikke inntrykk av å være rommelig, men når det gjelder baksete- og bagasjeplass har Fiesta meget god plassutnyttelse.
KOMFORT = 9
Fiestas dieselmotor er behageligere, og både når det gjelder vibrasjoner og støynivå. Fjæringskomforten er sportslig, men akseptabel også på dårlig vei.
KJØREEGENSKAPER = 9
Kjøreegenskapene er nydelige selv med standard Trend-understell. De brede hjulene gir godt grep og bremseegenskapene er imponerende, men Fiesta mangler stabilitetskontroll.
YTELSER OG FORBRUK = 9
Den er ikke på nivå med Polo når det gjelder krefter, men du verden så sterk og villig denne motoren er. Dette er overbevisende.
PRIS OG UTSTYR = 9
Stabilitetskontroll og fireveis regulering av rattet burde vært med på Fiestas utstyrsliste, med det på plass til riktig pris hadde den matchet Polo.

Poengene er kun ment for bruk i denne testen og kan ikke overføres til andre tester.

LES VIDERE:
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS