Civic i europeisk drakt

Honda har nå vist Civic i den karosseriformen som skal selges i Europa, nemlig femdørs kombi.

Publisert

Honda valgt å først vise nye Civic i amerikansk utførelse, der den er mest populær som sedan. Det er USA og Japan som er de viktigste markedene for bilen, og der starter salget allerede til høsten.

Her i Europa må vi vente helt til høsten 2022. Da kommer utgaven som nå er vist frem, femdørs kombikupe som blir det eneste alternativet i Europa.

Vi får heller ikke tilgang til de amerikanske drivlinjene som er bensinmotorer på 1,5 (turbo) og 2,0 liter med henholdsvis 180 og 158 hestekrefter.

Til Europa kommer nye Civic kun som hybrid, eller e:HEV som det heter på Honda-språket. Den følger med andre ord i fotsporene til nye Jazz og CR-V samt en ny HR-V som kommer på markedet i løpet av inneværende år.

Civic-betegnelsen har vært benyttet siden 1972 og er sammen med Corolla og Golf blant de lengstlevende modellnavn som fortsatt er i bruk. Honda hevder å ha solgt 27 millioner gjennom det nesten halve århundret, og modellen som nå er lansert er generasjon 11.

Det er Honda-fabrikken i Swindon som har stått for produksjonen av 5-dørs Civic, men den stenges ned i juli samtidig som USA-fabrikken for første gang skal produsere denne versjonen.

Honda har ikke sagt noe om hvor de europeiske bilene skal hentes fra, men det er nok mer sannsynlig at det blir Japan enn USA.

Selvsagt kommer det også en ny Type R, men den ligger nok et stykke frem i tid. Vi kan likevel gi deg en forsmak gjennom disse ferske spionbildene fra Tyskland.

Powered by Labrador CMS