Xpeng fra Kristiansand til Trondheim

Xpeng har nå etablert et nett av forhandlere fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord. Der kan du se og prøvekjøre merkets modeller.

Publisert

Opprinnelig var planen å benytte «Tesla-metoden» og kun selge bilene via Internett, men da Motor Gruppen tok over importen av det kinesiske merket, ble det på rekordtid etablert et nettverk på 17 forhandlere samt 20 servicesentra.

En del av forklaringen for det raske sceneskiftet er at dette er forhandlere som allerede selger ett eller flere av Motor Gruppens øvrige merker – Mitsubishi, Renault og Dacia.

Flere av dem etableres samtidig som forhandlere av det kinesiske luksusmerket Hongqi som også importeres av Motor Gruppen.

Du finner en oversikt over forhandlerne som kan vise deg G3 og P7 her

Nykommeren P7 selges i to utførelser, med drift på bakhjulene eller firehjulsdrift. I tillegg tilbys spesialversjonen Wing Edition i et begrenset opplag – foreløpig kun på det norske markedet.

Spesialutgaven er utstyrt med «saksedører» som åpnes skrått oppover. Dørene styres elektronisk og har sensorer som gjør at de ikke åpnes eller lukkes om det ikke er plass nok på siden av bilen.

Bilen har spesielle interiørdetaljer og tilbys i en unik grønnfarge som designerne har mikset seg frem til. Skulle ikke denne falle i smak er alternativene Vibrant Red og Inky Black.

P7 Wing Edition selges for 599.900 kroner etter «først-til-mølla» prinsippet.

Nøyer du deg med en standardutgave finner du priser og data her.

Xpeng har ambisjoner om å være blant de tre største elbilprodusentene på det norske markedet innen 2025 og lover å lansere en tredje modell allerede neste år. Da snakker de trolig om P5 som er lillebroren til P7 og en direkte konkurrent til Model 3.

Powered by Labrador CMS