Peugeot e-1008Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien
Peugeot e-1008
Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien
Renault 4everEVRendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien
Renault 4everEV
Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien
Volkswagen ID.2Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien
Volkswagen ID.2
Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien

Kompakt-SUV fra Peugeot

Peugeot er i ferd med å utvikle en kompakt SUV for Sør-Amerika. En el-versjon kan gjøre den aktuell for Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det er franske magasinet L’argus som rapporterer at Peugeot skal erstatte den utgåtte 108 med en kompakt SUV i klassen under 2008.

Den blir i så fall en direkte konkurrent til den kommende Renault 4Ever og Volkswagens ID.2. som vi fikk en forsmak på gjennom konseptbilen ID.Life på bilutstillingen i München sist høst.

En kompakt Peugeot-modell med betegnelse 1008 er under utvikling i Brasil for det latinamerikanske markedet under kodenavn P44, men for Europa er den mest aktuell som elbil og vil da etter alle solemerker bli døpt e-1008.

Bilen får et kompakt design og utstyres med ekstra bakkeklaring og røffe detaljer som skal få deg til å tenke SUV. Med en lengde på mellom 400 og 415 centimeter blir den vesentlig mindre enn e-2008 som måler 430 cm.

Peugeot e-1008 vil dele plattform med e-2008 (e-CMP) men vil trolig få mindre motor og batteripakke for å holde prisen så lav som mulig. Trolig snakker vi om en rekkevidde på rundt 250 km som for mange vil dekke behovet til en bybil.

En aktuell konkurrent vil da bli Dacia Spring om denne oppdateres til et høyere sikkerhetsnivå etter at den fikk strykkarakter av EuroNCAP i kollisjonstest.

En nær slektning av den nye Peugeot-modellen blir en ny Citroën C3 Sport Cross som er under utvikling for India, men som også kan være aktuell for vårt kontinent som elbil. Denne skal vises allerede innværende år.

Om Peugeot realiserer e-1008 vil den neppe være på markedet før om 3-4 år og den vil antagelig bli bygget ved Stellantis-anlegget i Slovakia for det europeiske markedet.

I mellomtiden må du nøye deg med renderingen fra vår illustratør Jean Francois Hubert.

Powered by Labrador CMS