Skoda Yeti: Her er neste Skoda Yeti - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img
1 bilder i galleri
Her er neste Skoda Yeti
SPIONBILDER: Skoda planlegger en erstatning for Yeti. Nykommeren får mer plass, nye motorer og et mer tradisjonelt utseende.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Skodas hittil eneste SUV kom på markedet i 2009 og ble raskt en volumselger i flere markeder, ikke minst i Norge.

I 2013 fikk modellen en facelift som blant annet medfører at man kan velge mellom to designretninger, «Outdoor» i villmarks-klær og den andre mer urban for asfaltjungelen. 

I 2015 ble det ifølge OFV registrert 572 nye Yeti på norske skilter, men i toppåret 2010 fant hele 1329 nye Yeti norske eiere. Og salget har jevnt over ligger på rundt 1000 biler i året.

Designperle
Utseendemessig vil nye Yeti følge designretningen til konseptbilen Vision S som ble vist i Genève forrige måned. Det betyr at den blir mindre «sær» enn dagens modell, og mer like øvrige medlemmer av Skoda-familien som Fabia, Octavia og Superb

Skoda har jo allerede avslørt at de skal lansere en SUV med syv seter i løpet av året,Kodiaq som trolig får sin debut på høstens Paris-utstilling.

Felles DNA
Både Kodiaq og Yeti skal bygges på VW-gruppens fleksible MQB-plattform, og de vil hente mye DNA fra nye VW Tiguan og Seats første SUV Ateca. Det innebærer blant annet en hybrid drivlinje med kombinasjonen 1,4-liters bensinmotor pluss elmotor.

I tillegg kan det være aktuelt å legge VW-gruppens 1,0-liters turbo bensinmotor under panseret, samt 1,6- og 2,0-litere for diesel. Du kan være trygg på at disse vil tilfredsstille de strenge utslippskravene i Euro 6 etter dieselgate-skandalen VW har vært gjennom.

Nye Yeti vil bli større og mer praktisk enn dagens modell som har et bagasjerom på 416 liter. Til sammenligning har Ateca en kapasitet på 510 liter mens Tiguan byr på hele 615 liter. Trolig legger Yeti seg et sted mellom disse.

Vi forventer at andre generasjon Yeti debuterer tidlig i 2017, sannsynligvis vises den første gang på Genève-utstillingen om et snaut år.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: