Mercedes-Benz GLC: Ny hydrogenbil fra Mercedes - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Ny hydrogenbil fra Mercedes
Den ser nesten ut som en vanlig GLC, men under skallet skjuler deg seg noe nytt og fremtidsrettet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Mercedes er blant produsentene som har jobbet lengst og mest aktivt med brenselceller og hydrogenbiler. Vi fikk en forsmak på GLC F-Cell i fjor høst, nå er den på vei ut til de første kundene.

En ny egenskap for GLC F-Cell er at den, til forskjell fra sin forgjenger, er hybrid. Den har nemlig en batteripakke om bord, i tillegg til brenselcellen – «kraftverket» som forvandler hydrogen til strøm.

Samspillet mellom batteriet og brenselcellen, lang rekkevidde og kort stopp for tanking gjør bilen egnet som familiebil. Men så er det dette med å finne hydrogenstasjoner da.

Les også: Hydrogenbil i praksis

To trykktanker i bilens gulv rommer 4,4 kg hydrogen. Takket være standardisert 700-bar tankteknologi kan disse fylles på rundt tre minutter – omtrent samme tid som det tar å tanke en bensin- eller dieselbil.

Med et hydrogenforbruk på rundt 1 kg på 100 kilometer, har GLC F-Cell en potensiell rekkevidde på rundt 430 kilometer på hydrogen. I tillegg sørger batteripakken for at du kan kjøre ytterligere inntil 51 km dersom du har sørget for fullading.

En maksimal motoreffekt på 155 kW – tilsvarende 211 hk – skal sørge for dynamiske kjøreegenskaper.

Den hybride drivlinjen kombinerer automatisk fordelene med de to energikildene i forhold til valgt kjøreprogram – Eco, Comfort eller Sport.

Sjåføren kan også overstyre automatikken ved å velge en av følgende modi:

Hybrid – bilen henter kraft fra begge energikilder for å levere maks effekt.

F-Cell – batterikapasiteten holdes uendret mens energi fra brenselcellene driver elmotoren.

Battery – her hentes det kun strøm fra batteriet mens brenselcellene får hvile.

Charge – batteriene lades maksimalt, f.eks. før et tankstopp for å oppnå maksimal rekkevidde.

Den største utfordringen for brenselcellebiler er tilgangen til hydrogenstasjoner, og derfor blir GLC F-Cell foreløpig et rent tysk prosjekt med svært begrenset utbredelse.

Mercedes skal fokusere på syv storbyer der det fins en viss tilgang til hydrogen, Stuttgart, Düsseldorf, Berlin, Hamburg, Frankfurt, München og Köln.

Det nytter ikke å komme med cash for å snike i køen. Ingen får nemlig kjøpe bilen – den skal kun tilbys på full-service leiekontrakter – noe som inkluderer alt av vedlikehold og eventuelle reparasjoner.

De kundene som får biler nå er offentlige etater og organisasjoner, men inkluderer også store selskaper som Deutsche Bahn.

Andre interessenter, også privatpersoner, får tilgang til å leie bilen – over korte eller lange perioder – fra våren 2019. Men foreløpig vil dette tilbudet kun gjelde i Tyskland.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: