Når David møter Goliat
Når David møter Goliat
Når David møter Goliat
Når David møter Goliat
Når David møter Goliat
Når David møter Goliat

Når David møter Goliat

Nissan Qashqai innehar posisjonen som etablert SUV, populær og med bred appell. Men etter ti års fravær er Honda HR-V tilbake for å spise av den samme kaka. I vår test ser du hva som skiller de to.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 2/3-2016.

Det er ni år siden Nissan lanserte Qashqai i Norge. Tre år på rad var den mestselgende SUV uansett størrelse, og den har aldri vært dårligere plassert enn nummer fem siden introduksjonen.

Nå er Honda tilbake med HR-V. Også HR-V var i sin tid mestselgende SUV i Norge, men det så langt tilbake som i år 2000. Med ny HR-V utroper Honda Qashqai til HR-Vs hovedmotstander. Kan det gå bra?

DROPPET 4x4
Bare litt fakta først: Honda valgte å droppe firehjulsdrift på HR-V i Europa med liten 4x4 etterspørsel i denne klassen som begrunnelse. I denne sammenhengen betyr det derfor lite at hele 37 prosent av alle som handler ny bil i Norge velger modeller med drift på alle hjul.

Vårt testvalg har derfor kun drift på forhjulene og dieselmotor under panseret. Dieselmotor (120 hk i HR-V og 130 hk i Qashqai) fordi diesel/bensin-andelen for Qashqai er ca 50/50. Honda har nylig lansert dieselvarianten.

Selv om Qashqai er litt større enn HR-V, møter Hondaen konkurrenten med lavere pris og mer fleksibel innredning.

OBS!
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase.

LES VIDERE:

- Del 1

- Del 2

- Konklusjon

- Testdata

- Poeng

Powered by Labrador CMS