BYD Seal er på plass hos den norske importøren i Drammen

BYD Seal 4x4

Nok en ny BYD – sedan med 4x4

Det er ikke mange dager siden BYD lanserte kompakt-SUV-en Dolphin på det norske markedet. Nå kommer neste innslag inspirert av det våte element – BYD Seal.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vet at veldig mange har ventet på lanseringen av BYD Seal 4x4 i Norge, og endelig er den her. Denne vil tilby eventyrlystne nordmenn en kjøreopplevelse utenom det vanlige, sier Simen Wøien Christensen, salgssjef i BYD Norge.

Det går unna hos den norske BYD-importøren, RSA, for tiden. For to uker siden presenterte de Dolphin, en kompakt crossover priset til 299.900 kroner. Nå står Seal 4x4for tur – en elegant sedan med firehjulsdrift som utfordrer blant andre Tesla Model 3.

Importøren beskriver Seal 4x4 som en sporty og dynamisk sedan i D-segmentet, med plass til fem personer. Bilen har en lengde på 4.800 mm, er 1.875 mm bred og 1.460 mm høy. Bagasjerommet har kapasitet på 400 liter, og – en fordel for norsk suksess – den kan trekke tilhenger på opptil 1.500 kg. Under panseret finner man også en 53 liter stort frunk.

 Inspirert av havet

BYD Seal 4x4 har er utviklet etter designkonseptet "Ocean Aesthetics". – Inspirert av havets skjønnhet kombineres slanke og atletiske designelementer for å oppnå maksimal aerodynamikk, heter det i pressemeldingen. Bak har den mørktonede sideruter og LED-baklykter som strekker seg over hele hekken.

BYD Seal 4x4 leveres med firehjulsdrift som standard og er utstyrt med elektriske motorer på begge aksler. Importøren oppgir ikke effekt og dreiemoment, men forteller om akselerasjon med 0-100 km/t tid på kun 3,8 sekunder.

Lang rekkevidde og rask lading

Det 82,5 kWt store batteriet støtter 3-fas-lading med opptil 11 kW ladeeffekt på AC-lading, og opptil 150 kW på DC-lading. Bilen kan lades fra 30 til 80 prosent på en snau halvtime under gunstige forhold. Rekkevidden er inntil 520 km basert på WLTP-syklusen.

BYD Seal skal i Norges selges med en omfattende utstyrspakke og lekkert interiør i sort

Bilen støtter også V2L (Vehicle-to-load), som gjør det mulig å bruke bilen som en ekstern strømkilde. V2L-adapter er inkludert i prisen.

Ifølge importøren er BYD Seal 4x4 et mesterverk av komfort, teknologi og design. Materialer av høy kvalitet, førsteklasses setedesign og gjennomtenkte detaljer gir en umiddelbar følelse av luksus. De norske bilene leveres med sort interiør.

Vi loves også et teknologisk avansert interiør siden den norske versjonen vil leveres med Excellence utstyrsnivå som standard. De elektrisk justerbare forsetene kommer med både oppvarming og ventilering. Den 15,6’’ store Infotainmentskjermen byr på både stemmestyring, smart tilkobling, Spotify, Apple CarPlay og Android Auto.

Sikkerhet

BYD Seal 4x4 har en omfattende liste med sikkerhets- og førerassistentfunksjoner, og har oppnådd fem stjerner og full pott i sikkerhetstesten Euro NCAP. Dette inkluderer blant annet Adaptiv og Intelligent cruisekontrollsystem, 360° kamera, automatisk nødbremsing, parkeringssensorer foran og bak, trafikkskiltgjenkjenning, og blindsonevarsling som standard.

BYD Seal 4x4 vil ha introduksjonspris fra 469.900 kroner inkludert Excellence utstyrspakke, og er nå tilgjengelig for prøvekjøring hos alle 65 BYD-forhandlere.

BYD Seal er på plass hos den norske importøren i Drammen
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal
BYD Seal

Powered by Labrador CMS